Logo Forum Egipt

Ostatnia wizyta: Obecny czas: 05 Wrz 2010, 23:52

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Moje wspomnienia
PostWysłany: 18 Lut 2009, 20:56 

Dołączenie: 18 Lut 2009, 15:57
Najwspanialsze wakacje w moim życiu. byłam pierwszy raz w Egipcie i wrócę tam na pewno. Zacznę od tego ze Pani w biurze na "pierwszy rzut" zaproponowała Hurghada bo jak sama stwierdziła jest bardziej egipska niż Sharm. ile w tym prawdy nie wiem. Samo centrum jakoś specjalnie mnie nie zachwyciło, w nocy wyglądał ładnie, ale w dzień bez rewelacji. głośno, pełno samochodów... jak ktoś lubi gwar to zapewne będzie to odpowiadało, ale jak ktoś woli inne klimaty toi polecam dalsze dzielnice. My byliśmy w Makadi Bay. W sumie to nic tam nie było poza piaskiem :) ale nam to nie przeszkadzało, bo do centrum całkiem niedaleko i można było podjechać busem.

Nasz hotel Domina miał w sobie wszystko czego nam było do szczęścia potrzeba. Jedzenia pewno i bardzo smaczne (ale szczegółowo opisze w wątku hotele :) wieczorne animacje.

Byliśmy na wycieczce w Kairze. Przyznam ze jak płaciłam za nią to troszkę było mi żal tych pieniędzy, ale być w Egipcie i nie zobaczyć piramid trochę głupio ;p
Same piramidy zrobiły na mnie ogromne wrażenie...jak ktoś to mógł zbudować. Są ogromne! niestety do sfinksa nie można było podejść :(

Byliśmy jeszcze na nurkowaniu :) Ekstra sprawa polecam...

Zawsze byłam kiepska w ubieraniu w słowa tego co przeżyłam, ale Egipt gorąco polecam :)

Jak ktoś ma jakieś pytania to proszę pisać :D

Edzia :D

Offline Profil  

Temat postu: Re: Moje wspomnienia
PostWysłany: 19 Lut 2009, 16:49 

Dołączenie: 18 Lut 2009, 15:56
Widzę Edyto, że miałaś miłe wakacje :)
Ja swoje wakacje spędziłem w Tabie i trochę żałuję (wcześniej byłem w Hurghadzie) że wybrałem akurat ten kurort. Tam za wiele nie ma, co prawda zrobiłem to co chciałem czyli razem z małżonką udało nam się zobaczyć ziemię świętą, jednak przy 14 dniach było trochę nudno. Byliśmy zmuszeni na siedzenie w hotelu. Oczywiście do samego hotelu nic nie mam (bylismy w Holiday Taba), ale nie za bardzo było co tam robić :/. Było ładnie i zielono, plaża całkiem szeroka, jakieś rybki były jak się dalej odpłynęło, ale jedzenie było średnie i nie było opcji zeby iść do restauraji i zjeść coś innego.
ogólnie wakacje wspominam milo, ale do taby wróce jak bede miał ze 20 lat więcej jak bede juz na emeryturze :)
Pozdrawiam wszystkich
Partico

Offline Profil  

PostWysłany: 20 Lut 2009, 15:24 

Dołączenie: 19 Lut 2009, 19:36
Byłam na wakacjach z eximem w hotelu Prima Life Sharm :) Bardzo ładny hotel, ale jak kogoś interesuje opis to zamieściłam go w dziale hotele :)

Moich wspomnień nie dałoby się opisać nawet w parotomowej księdze :) po prostu zakochaliśmy się w Egipcie, byliśmy na jeep safari (ekstra sprawa) na pływaniu delfinami!! każdemu gorąco polecam!

Poza tym całe dnie spędzaliśmy na plaży lub przy basenie, popijając egzotyczne drinki i rozkoszując się słoneczkiem :)

Jak relaks to relaks :P

Offline Profil  

PostWysłany: 23 Lis 2009, 11:59 

Dołączenie: 23 Lis 2009, 11:48
:mrgreen: WITAM JA W TYM ROKU BYŁAM Z CHŁOPAKIEM W EGIPCIE PO RAZ PIERWSZY,ALE JUŻ WIM ZE NIE PORAZ OSTATNI-BYŁY TO WAKACJE NASZEGO ŻYCIA-NIEŻAŁUJEMY ŻADNEGO WYDANEGO DOLARA,ŻADNEJ WYDANEJ ZŁOTÓWKI-HE HE BYŁY TO NASZE WAKACJE PO RAZ PIERWSZY OD 10 LAT WCZEŚNIEJ NIEBYŁO NATO ANI CZASU ANI PIENIĘDZY-MY WYBRALIŚMY OPCJĘ 7+7 TYDZIEŃ W REJSIE PO NILU U TYGODNIOWY POBYT W HURGADZIE W HOTELU SUNNY DAYS EL PALACIO-STATEK REWELACJA"M/N L'AUBE DU NIL"POZNALIŚMY TAM WSPANIAŁYCH LUDZI,NAWIĄZALIŚMY NOWE ZNAJOMOŚCI,I ZOBACZYLIŚMY CUDOWNY KRAJ-JEŚLI KTOŚ CHCE PRZEŻYĆ NIEZAPOMNIANE CHWILE NAPRAWDĘ POLECAM REJS PO NILU-MOŻNA ZWIEDZIĆ BAAAAAAAAAAAAARDZO DUŻO,WIELE MIEJSCOWOŚCI,KTÓRYCH NIEMA MOŻLIWOŚCI ZWIEDZIĆ BĘDĄC W HOTELU-CHYBA,ŻE WYBIEŻE SIĘ MNUSTWO WYCIECZEK FAKULTATYWNYCH-MY W CZSIE REJSU ZWIEDZILIŚMY,ŚWIĄTYNIE W LUXORZE-KOMOMBO,ŚWIĄTYNIE HATSZEPSUT-DOLINĘ KRÓLI-TAMĘ ASUAŃSKĄ I WIELE WIELE INNYCH MIESJC,O KTÓRYCH DUŻO BY TU PISAĆ A NIEMA SŁÓW ABY TO OPISAĆ-W CZASIE POBYTU W HOTELU-WYBRALIŚMY SIĘ NA JEEP SAFARI-RAJSKĄ WYSPĘ GIFTUN-ŁÓDŹ ZE SZKALNYM DNEM(ALE NIEZABARDZO POLECAM,CHYBA,ŻE KTOŚ CHCE POKAZAĆ DZIECIOM MAGIĘ ŚWIATA PODWODNEGO-MNIE OSOBISCIE SIĘ NIEPODOBAŁA),I OCZYWIŚCIE OBOWIĄZKOWO-KAIR.
ZAKOCHALIŚMY SIĘ W TYM MAGICZNYM KRAJU I LUDZIACH ZA ROK ZNÓWL LECIMY ALE TERAZ JUŻ NIE SAMI TYLKO W WIĘKSZEJ GRUPIE(CHYBA,ŻE SIĘ KTOŚ WYŁAMIE)-LECIMY 21 MAJA 2010 Z POZNANIA I ZNOWU REJS PO NILU I TYDZIEŃ W SUNNY DAYS EL PALACIO.POZDRAWIAM ZAKOCHANYCH W EGIPCIE-ANITA

Offline Profil  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość