Najwspanialsze wakacje w moim życiu. byłam pierwszy raz w Egipcie i wrócę tam na pewno. Zacznę od tego ze Pani w biurze na "pierwszy rzut" zaproponowała Hurghada bo jak sama stwierdziła jest bardziej egipska niż Sharm. ile w tym prawdy nie wiem. Samo centrum jakoś specjalnie mnie nie zachwyciło, w nocy wyglądał ładnie, ale w dzień bez rewelacji. głośno, pełno samochodów... jak ktoś lubi gwar to zapewne będzie to odpowiadało, ale jak ktoś woli inne klimaty toi polecam dalsze dzielnice. My byliśmy w Makadi Bay. W sumie to nic tam nie było poza piaskiem

ale nam to nie przeszkadzało, bo do centrum całkiem niedaleko i można było podjechać busem.
Nasz hotel Domina miał w sobie wszystko czego nam było do szczęścia potrzeba. Jedzenia pewno i bardzo smaczne (ale szczegółowo opisze w wątku hotele

wieczorne animacje.
Byliśmy na wycieczce w Kairze. Przyznam ze jak płaciłam za nią to troszkę było mi żal tych pieniędzy, ale być w Egipcie i nie zobaczyć piramid trochę głupio ;p
Same piramidy zrobiły na mnie ogromne wrażenie...jak ktoś to mógł zbudować. Są ogromne! niestety do sfinksa nie można było podejść

Byliśmy jeszcze na nurkowaniu

Ekstra sprawa polecam...
Zawsze byłam kiepska w ubieraniu w słowa tego co przeżyłam, ale Egipt gorąco polecam

Jak ktoś ma jakieś pytania to proszę pisać

Edzia