Hejka

hotel Empire jest jednym z tańszych hoteli w Hurghadzie z racji wieku. Pokoje są już dość wyeksploatowane, jednak w niczym to nie przeszkadza bo jest spełniony najważnejszy warunek - jest czysto.
Rady a propos hotelu:
- weźcie pokoje na jak najwyższym piętrze, ponieważ jest ciszej w pokoju (brak hałasu z ulicy i od basenu) oraz jest bardzo duża szansa ze bedziecie mieli widok na morze, a mimo odleglosci od plaży widok jest ładny.
Szczerze to ja bym przewodnika nie kupowała, nie ma sensu. W Hurghadzie zgubić się raczej nie da, a samemu nigdzie nie pojedziesz bo nie można (nie jest wskazane) wynajmowanie samochodu. Na wszystkie wycieczki jeździmy z rezydentem lub miejscowym biurem.
Polecam Kair, wyspę Giftun, Quady i nurkowanie.
Co do nurkowania to tez nie jestem wytrawnym pływakiem, ledwie co utrzymuję się na wodzie żeby nie utonąć i nie było większych problemów z nurkowaniem w moim wydaniu ;p
Fajnie jakbyście dorwali kogoś, kto pozwoli wam wcześniej ponurkować ze sprzętem w basenie. Zobaczycie czy to dla was

Jak już wykupicie nurkowanie spytajcie się w jaki region będziecie jechali nurkować. Najładniejsze rafy są w Marsa el Alam i w Makadi Bay (regiony Hurghady)
Polecam zajrzeć do działu hotele -> hurghada -> empire - tam są zdjęcia moje zdjęcia;)
Dodatkowe pytania zadawaj w odpowiednim wątku, bo tu go nie widać ;p
Pozdrówka,
Kasia